4 Ağustos 2024 Pazar

Bekleme

 04/08/2024 (02:21-02:57-03:08)

Güneş doğmak için beklese, yağmur yağmak için...
Hem maviye yazık olur, hem yeşile...
       
       Kaybettiğin yerde bekleme. Açılmayan kapıları zorlama. Anlaşılmayı bekleyerek kalbini çürütmelerine izin verme.

       Hayatımda bana öğretilen en büyük yanlışlardan birisi 'beklemek'. Doğru zamanı beklemek, doğru ortamı beklemek, doğru insanı beklemek, uygun bir durumu beklemek, yapmak istediklerin için plan yapmayı beklemek, önceliklerin için isteklerinin sırasını beklemek... 

       Zaman akıp gidiyor ve yaptığımız tek şey beklemek. Evet, bazen gerçekten beklemek gerekiyor ama bunu fazla mı abartıyoruz¿ Elimizde onca imkan varken, onun zamanı gelmedi demek zamana ihanet etmek olmaz mı? İmkanımız olmasa bile kendi ellerimizle fırsatlar yarattığımız, çalışıp didindiğimiz, güzel bir yaşam inşaa etmek için çabaladığımız bu hayatta ayağımıza gelenleri elimizin tersiyle itmek, aslında geleceğimizi incitmek.

       'Hayatı boşa yaşıyorsun' diyen insanlara nasıl mutlu olmaları gerektiğini gösterin. Yaşatamadıkları duyguları hissetmenin, harcayamadıkları parayı kazanmanın, tadına varamadıkları hayatı yaşamanın bir anlamı olmadığını kanıtlayın.

       Bir kitabı okumak istiyorsan hemen o an başla. Bir müzik aleti öğrenmek istiyorsan hemen kursa kayıt yaptır. Yeni bilgiler edinmek istiyorsan hemen araştırmalara başla. Diyet, spor, antrenman yapacaksan pazartesiyi bekleme. Biriyle konuşmak istiyorsan kenarda bekleme. Konuşmayı başlatınca devam ettirmiyorsa, yanında da bekleme. Çocuklarının yapmak istediklerini destekle. 'Onu şimdi yapamazsın. Buna izin veremem.' demek yerine 'Hadi yap!' de, 'En iyisini sen yaparsın. Yap da görelim!'.

       Sistemimiz beklemeye pek elverişli yaratılmamışken neden bekliyoruz? Yemek yemeyi biraz erteleyebiliriz belki (çok kısa bir süre). Tuvaletini ne kadar tutabilirsin? Esneyeceğin, hapşıracağın anda kendine hakim olabilir misin? Güneş doğmak için beklese, yağmur yağmak için... Hem maviye yazık olur hem yeşile... Namazını ertelersen ya kazaya kalırsın ya kerahate. Bütün önemli işler vaktinde oluyorsa, hayatı yaşamayı da kaçırmamak lazım. 

       Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Hayatı hunharca yaşayın demiyorum elbette. 7/24 işinizin dışında kendiniz için bir şeyler yapın. Yapmak istediklerinizi ertelemeyin. Çalışma saatinizi nasıl ertelemiyorsanız mola saatinizin hakkını da verin. O kadar vakit harcadıktan sonra kendinize haksızlık etmeyin. Başka isteklerinize zaman ayırın. 'İki gün tatilim var, bunlarla mı uğraşıyım?' demeyin. Bedeninizi sevdiğiniz işlerle meşgulken yorsanız dahi ruhunuz dinlenir, gelişir, yükselir. 

       Beklemek adı altında her şeyi erteliyoruz, erteledikçe vazgeçiyoruz. Yapmamız gerekense sadece icraate geçmek. Tek kaybedeceğiniz şey yanlışlarınızın birinden kurtulmak ve tecrübe kazanmak. 

#aceleyleyazılmışdağınıkbiryazıdır



1 Ekim Salı - Müjganla Ben Ağlaşırız - (01/10/2024)

03/10/2024 (15:05-17:49)        Sabah erken uyanacağım için akşam erkenden yattım. Zaten uykusuzluk da vardı. Teheccüd vaktine kadar devam e...

En Çok Okunanlar